primavara

duminică, 30 ianuarie 2011

Set Latte Macchiato

De sarbatori, nu am stat eu prea mult pe ganduri si m-am decis sa adaug un set nou infimei mele colectii de bijuterii :p

Mi-am pregatit cu minutiozitate toate ingredientele si astfel au aparut un colier elegant si simplu...

... pe care l-am facut dintr-o combinatie de margele perla crem si cafenii de diferite marimi, pe care le-am insirat pe 2 fire pastifiate de culoare neagra....

...si o pereche de cercei facuti la intamplare, in lipsa unei idei sclipitoare. In cele din urma am ales un model cat se poate de simplu, care sincer, n-as fi crezut niciodata ca poate arata atat de bine ;)

Set de margelute cu rosu si negru

Uitandu-ma cu atentie prin, intre timp, vasta mea colectie de podoabe am gasit setul acesta fantastic! A fost printre primele pe care l-am facut, in inocenta dorinta  de a avea ceva in culorile mele preferate, rosu si negru. Acum nu il prea port, deoarece nu stiu cu ce as putea sa-l asortez. Mi se pare, ca prin aspectul sau "incarcat" eclipseaza orice piesa vestimentara. In schimb la o tinuta simpla de seara arata superb... am incercat deja ;)

Colierul scurt, la baza gatului...

...este facut din margele de sticla cu forme diferite, de culoare alba cu dungi rosii si negre, iar cele rosii simple sunt cu folie aurie, ele stralucind deosebit in bataia luminii.

Bratara trebuia pastrata in ton, doar ca nu am vrut sa folosesc acelasi model ca la colier. Initial au fost 2 siruri de margele pe care ma gandeam sa le rasucesc pe mana, dar care, spre disperarea mea, nu stateau cum le asezam...  

...astfel ca am desfacut-o si i-am dat o forma mai compacta si mai "serpuita" :)

Cerceii ii mai port cand se iveste ocazia,  deoarece i-am lasat, contrar stilului meu simpli si decenti :p

duminică, 23 ianuarie 2011

Cercei cu margelute verzi si spirale

Pe acesti cercelusi finuti cu cristale verzi fatetate si floricele metalice, mi-am incercat talentul la facut "melcisori" :))

Si in cazul lor mi-a luat ceva timp, pana sa ma lamuresc cum trebuie tinut clestele, ca sa-mi iasa spiralele cat de cat uniforme. Dar tot efortul a meritat, iar acum sunt experta in domeniul modelajului.... Ha-ha-ha, glumesc :))... Mai am foaaaarte mult de invatat!

~ 10 Ron

Cercei albi cu fluturasi

Din seria bijuteriilor mele facute din sarma vin acesti superbi cercelusi cu fluturasi si cristale fatetate mate.

Au fost printre primii pe care am exersat tehnica aceasta de modelare a sarmei, astfel ca multe sarmulite au trebuit sa-si dea viata, in scop nobil desigur, ca sa reusesc eu in cele din urma sa fac 2 "incarligaturi" asemanatoare ;) 

~ 10 Ron

Set Night Wish

Acesta este un set simplu dar foarte elegant pe care l-am facut pentru o cunostiinta a mamei.   

De data asta am optat pentru un colier mai scurt, dar care se poate prelungi cu inca cativa cm datorita lanticului din capat. Am folosit perle mari roz pe care le-am combinat cu cristale negre si albe fatetate, prinzand intre ele conectori curbati argintii.

Cerceii mi-au dat mare bataie de cap, deoarece trebuia sa fie ceva nou, ce nu am mai incercat pana atunci. Vroiam neaparat sa pun 2 margelute de o parte si de cealalta a conectorului, dar nu stiam cum. Atunci mi-a venit ideea sa le prind cu o sarma de modelaj si sa le impletesc in jurul lui. Ce m-am mai chinuit... seara, ca mie doar atunci imi vine inspiratia :))

~ 24 Ron

luni, 17 ianuarie 2011

Set din cristale verzi

Am facut acest set pentru o matusa a mea, gandindu-ma ca i se va potrivi foarte bine atat la o tinuta lejera, dar si la una sobra.

Colierul are o lungime medie si pentru ca e facut pe lant se poate regla in functie de preferinte si nevoi, iar "zorzoanele" sunt diferite cristale verzi si albe de sticla combinate cu accesorii metalice.

Sigur ca nu puteam sa uit de cercei, asa ca am incercat sa-i pastrez simpli si in ton ;).

~ 23 Ron

duminică, 16 ianuarie 2011

Set Millefiori negru

Foarte drag imi este acest set negru cu floricele. Nu doar pentru ca mi se potriveste la orice tinuta si ma salveaza de fiecare data din "marea dilema" de alegere a unei bijuterii potrivite, dar il simt aproape de sufletul meu. Simplu, elegant, dar totodata plin de vioiciune, de viata.

Colierul este la baza gatului...

...fiind realizat din margele millefiori negre in combinatie cu margelute de sticla galbene.

Cerceii nu mi-au placut de la bun inceput. Aveam mereu impresia ca lipseste ceva.... Apoi am adaugat acei superbi fluturasi argintii, care pur si simplu nu puteau sa lipseasca din acest aranjament :).

Cercei cu fluturasi

Acesti cercelusi simpli si finuti i-am facut pentru o colega a mea. Chiar daca nu sunt tocmai stilul meu, nu pot sa nu recunosc, ca arata superb in urechi. Poate imi fac si eu o pereche :P.

Este un model cat se poate de simplu si de usor, in care am prins de un lantic 2 margelute de sticla in forma cubica si cate un fluturas argintiu.

~ 9 Ron

Cercei ciorchine

De mult timp mi-am tot dorit niste cercei lungi si incarcati, care sa se vada imediat si iata, ca am reusit sa fac o pereche. Din pacate nu am avut parte de ei, deoarece i-am facut cadou :).

Sunt din cristale rosii si negre de sticla fatetata mate si accesorii argintii. Frumosi si eleganti atat la o tinuta de seara, dar si la una de zi...

~ 15 Ron

duminică, 9 ianuarie 2011

Bratari cu flori

Foarte incantata sunt de aceste doua bratari, pe care le-am facut cu tehnica servetelului. Inca cateva sunt planificate intr-un viitor, sper eu, nu prea indepartat :))

Servetelele pe care le-am folosit aveau acelasi model, doar ca in unul predomina negrul iar in celalalt albul. Oricum, ambele mi-au placut la nebunie si m-am gandit sa-mi fac cateva bijuterii cu ele :) 

~ 19 Ron

Set Safari

Mama mea este innebunita dupa tinutele leopard, iar asta mi-a dat ideea pentru acest minunat set in stil african.

E facut din diferite margelute cu motive specifice, pe care le-am primit cadou de la o foarte buna prietena :*. Doar cele mari sunt de fapt margele din lemn natur pe care am aplicat cu tehnica servetelului modelul.

Tot cu tehnica servetelului am facut si bratara...

...la fel si cerceii. Recunosc ca sunt printre preferatii mei, deoarece de fiecare data cand ma imbrac in maro sunt primii care-mi vin in minte :)

~ 29 Ron

Set Elegance

Setul acesta l-am facut la o rochie de seara din matase portocalie, cu broderii negre si o fundita eleganta pe piept.

Am folosit perle sticla... 

...si rozete cristal argintii.

La bratara nu putea sa lipseasca o fundita neagra precum cea de pe rochie :).

Fiecare set cuprinde si o pereche de cercei asortati.... Recunosc ca i-am purtat si la o tinuta simpla de zi si aratau foarte bine ;).


sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Colier din perle albastru-turcoaz

Un alt colier drag mie este acesta. Din pacate nu se poate vedea foarte bine in poza, dar el este mai degraba turcoaz decat albastru.

Este facut din perle de sticla crapata (crackle) impletite pe diferite feluri de sarma argintie. 

Arata foarte bine la baza gatului :).

~ 17 Ron

Set cu margele portocalii sidefate

Este unul din seturile mele preferate, dar care la timpul lui mi-a dat multa bataie de cap. L-am facut dintr-o combinatie de margele sintetice sidefate, cu un colorit deosebit si accesorii metalice argintii.

Lantul are in jur de un metru lungime. Asa imi plac mie, sa atarne :P. Cateodata il port infasurat in jurul gatului si arata la fel de bine...

El e inculpatul numarul unu ca am pierdut o seara intreaga, insirand margelute. De mai multe ori pentru ca nu-mi placea modelul si o data  pentru ca sunt o cascata :))....

Dupa ce l-am terminat prima oara, mi-am dat seama ca am gresit ordinea si ca nu era complet, lipseau multe piese. A trebuit sa-l desfac, sa iau o ata noua si sa-l refac. De data asta am fost insa atenta sa nu care cumva sa mai gresesc....

Din set nu puteau sa lipseasca bratara si....

...cerceii asortati :).

vineri, 7 ianuarie 2011

Primul pas!

Prinsa in procesul nou si captivant de elaborare a unui blog, m-am lasat purtata de entuziasm si nu am pregatit nimic concret. Pozele zac prafuite intr-un fisier ratacit pe laptopul meu si isi asteapta cuminti  intrarea pe marea scena a internetului. Insa, cum nu vreau sa dezamagesc pe nimeni din prima, ofer pentru inceput o scurta privire in cosuletul meu cu comori...


Va urma!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...