primavara

duminică, 9 ianuarie 2011

Bratari cu flori

Foarte incantata sunt de aceste doua bratari, pe care le-am facut cu tehnica servetelului. Inca cateva sunt planificate intr-un viitor, sper eu, nu prea indepartat :))

Servetelele pe care le-am folosit aveau acelasi model, doar ca in unul predomina negrul iar in celalalt albul. Oricum, ambele mi-au placut la nebunie si m-am gandit sa-mi fac cateva bijuterii cu ele :) 

~ 19 Ron

5 comentarii:

Maria spunea...

Poti descrie " tehnica servetelului"? Gasesc foarte interesanta ideea de a transfera un model de pe un servetel dupa bunul plac.
Felicitari pentru creatii. Sunt intr-adevar unice si prezemtarea lor acapareaza atentia caci observ ca pentru fiecare bijuterie ai ales un decor potrivit.
Maria

doris spunea...

Ma bucur, ca ti-au placut bijuteriile mele si iti multumesc pentru vorbele incurajatoare.
Referitor la tehnica servetelului pot spune, ca e o metoda decorativa, cat se poate de simpla. Exista un lac-adeziv special, care se aplica pe suprafata de lucru. Apoi se desprinde din servetel primul strat, adica cel cu modelul si se aseaza cu grija pe aceasta suprafata. Peste servetel se aplica un nou strat de lac-adeziv pentru a-l fixa si se lasa la uscat. Rezultatul: zici ca e pictat de tine ;)

Maria spunea...

Cred ca am mai vazut tehnica aceasta aplicata pe funduri de bidoane de coca cola. Mi s-a parut si aceea foarte creativ ( tipa facea un fel de pusculite din partea inferioara a bidoanelor) insa nu m-am gandit ca se poate extinde tehnica si la bijuterii. Se deterioreaza usor din cauza purtatului? Sau lacul protejeaza indeajuns? Sunt doar foarte curioasa, nu stiu daca vreodata voi avea rabdarea, creativitatea si inspiratia sa imi fac, dar poate imi cade in mana un servetel care imi place si as vrea sa il transpun in ceva mai durabil.
Setul Safari mi se pare genial, acela este cel pe care l-am retinut prin unicitatea sa. Felicitari inca o data si pentru " exponate" si pentru povesti.

doris spunea...

Adevarul e, ca poti aplica tehnica asta pe orice ;) Eu am inceput cu tablouri (e cel mai simplu), apoi am trecut la felicitari, in cele din urma mi-am zis, hai sa incerc si cu bijuterii. Dar poti decora si obiecte din plastic,lemn, metal... orice, chiar si materiale textile. E o metoda destul de maleabila, idei sa ai!!!... Si tine foarte bine, nu se deterioreaza asa de usor. Chiar vreau sa mai fac cateva bijuterii in stilul asta, pentru ca imi plac foarte mult cum arata :)

Maria spunea...

Iaca asa incepe vanatoarea de servetele. Cand o fac si eu primul transfer promit sa ma intorc aici sa povestesc.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...